3D Jóga

„Yogas chitta vritti nirodha.”(Patanjali) ( A jóga az elme folyamatainak megállítása). Egy energikus lány vagyok, szeretem az erőt ami magával ragad. Szeretem, ha látványosan és eredményesen fejlődünk a vendégeimmel együtt. Mindig mindent tudatosan építek fel és ezért is választottam a 3D Jógát (dinamikus jógát) a body & mind edzéstípusok közül. Talán ez az ami a legközelebb áll hozzám, mint preventív gerinctréner, funkcionális és személyi edző. Megtapasztaltam a jóga jótékony hatásait, amiért a szervezetem hálás.A klasszikus jógához képest az ászanák fizikai részét alkalmazzom. Elsősorban azoknak ajánlom,akik a klasszikus hatha jógához képest élénkebb,kihívást jelentő,tudatosan felépített maximálisan preventív jógagyakorláson szeretnének részt venni, amit a gyógytorna és pilates elemeivel ötvözök. Teljes mértékben a nyugati ember életmódjához(civilizációs ártalmakhoz) igazítom az órát,ezért kifejezetten adottságainkhoz alkalmazkodva gyakoroljuk az ászanákat. Nagy hangsúlyt fektetünk a gerinc és ízület védelemre. Egy flow óra,amit lágy zenékre végzünk. Bárki számára ajánlott,aki tudatosabban szeretne sportolni. Keress és fordulj hozzám bizalommal! Zsófi.

Alakformáló

Egyszerűen követhető,egymásba kapcsolódó lépések kombinációi és variációiból épül fel az óra, a fokozatosság elvét követve. Egy alapos bemelegítés után egyszerű aerobikos lépésekből kiindulva, fokozatosan növeljük a terhelést, amit saját testsúlyos, funkcionális gyakorlatokkal,eszközök segítségével végzünk. Egy vidám és változatos órán vehetsz részt,ahol fokozzuk az anyagcserét,így rövid idő alatt látványos eredményeket érünk el.Alaposan megdolgoztatunk minden egyes izomcsoportot lépésről lépésre,miközben a core izmaink is erősödnek. Bárki számára ajánlott, könnyedén követhető, ízület kímélő edzésforma! Kellemes,slágerzenékre tornázunk,ami közérzetünk javítására is jó hatással van. Minden nőnek szüksége van arra, hogy erős legyen,de közben megőrizze nőiességét...

Cardio step

Egyszerűen követhető, dinamikus, egymásba kapcsolódó lépések kombinációi és variációiból felépített csoportos edzésforma, a fokozatosság elveit követve. Egy alapos bemelegítést követően, aerobikos alaplépéseket kombinálunk eszközökkel, step padon,30-40 percig, ezt követően, talaj gyakorlatokkal erősítünk, amit saját testsúlyos, törzserősítő gyakorlatokkal ötvözök. Fontos az ízület és gerincvédelem, ezért fokozott figyelmet fordítok a gyakorlatok szabályos betanítására. Bárki számára ajánlott, közepes intenzitású edzésforma, ami szebb tartást, rugalmas és definiált izomzatot formál. A legjobb slágerzenék, az erő és jó hangulat garantált.

Full-kondi

Alap edzettséget igénylő edzés, ahol kézi súlyzóval dolgozunk elsősorban. Nagy hangsúlyt fektetünk a láb és fenék erősítésére. A súlyzó mellett saját testsúlyos és más eszközök használatával is erősítünk. Az óra egyszerűen felépített, így bármikor csatlakozhatsz hozzánk.

G-Flex

A világon a legsokoldalúbb és leghatékonyabb módja, hogy testedet gyorsan maximális kondícióba hozd, több mint 300 izomépítő, alakformáló és zsírégető saját testsúllyal végzett gyakorlattal. A GFlex a hagyományos felfüggesztéses edzésrendszerek és eszközök egy továbbfejlesztett változata, gravitációs edzéseszköz, amely a funkcionális, saját testsúllyal végzett edzésmódszerre épül. Különlegessége az a csigás áttétel, mely lehetővé teszi, hogy a tér bármely irányába szabad mozgást lehessen végezni.

Gyerek és versenyaerobik

Gyerek- és versenyaerobik: A Pandia Szabadidő és Sportegyesületünkben lehetősége nyílik a gyermekeknek az aerobik alaplépések elsajátítására, koordináció- és kondíciófejlesztésre, a mozgás megszeretésére és sikerélményre. Ezen kívül a rendszeresen edzést látogatók indulhatnak a Magyar Tornaszövetség Aerobik szakágának megrendezett versenyein. Gyermekeink a BHSE és a 8 ÜTEM AZ IFJÚSÁGÉRT Egyesület versenyzőiként eredményesen szerepelnek az országos aerobik versenyeken. A 2015. évben minden egységünk bejutott az országos döntőbe. Várunk sok szeretettel minden kedves gyermeket 6-18 éves korig, hogy egy összetartó, lendületes csapat tagja lehessen.

Kímélo torna

Egyszerű alakformáló edzés, ahol alaposan átmozgatunk minden fő izomcsoportot. Alacsony intenzitású mozgásforma ,ezért elsősorban kezdők, újrakezdők és idősebb korcsoport számára ajánlott edzés.

Kondi

Bárki számára ajánlott, koreográfia nélküli, teljes testet átmozgató erősítő edzésforma.Fokozott hangsúlyt fektetve a kritikus izomcsoportokra.Erősít és kondicionál, amit súlyzók, eszközök és saját testsúlyos gyakorlatokkal végzünk.

Köredzés

Célja: Légző-keringési rendszer fejlesztése, nagyobb izomcsoportok megmozgatása, szálkásítás, fittség növelése. Köredzésnél többféle gyakorlatot végzel egymás után meghatározott ideig pihenő nélkül. Az intenzitás növelése érdekében 1-1 sorozat lehet aerob jellegű gyakorlat, akár magas intenzitású is. Az edzés végezhető saját testsúllyal, de érdekesebbé tehető edzőtermi eszközök használatával, mint például bosu, medicin labda, step pad, trx

Pilates

Kellemes lágy hangulatú zene megy az óra alatt végig. Itt inkább a mélyizmokon van a hangsúly Különös tekintettel a törzs izmaira:has,hát,csípő Menete: Pár perces ráhangolódás-légzés,tartás beállítás, Majd bemelegítő gyakorlatok, Fő erősítő gyakorlatok,nyújtással közben és a végén is. Itt mindig több izomcsoport vesz részt 1-1 gyakorlat során. Nincs nagy ismétlés szám,csak precíz,pontos kivitel Ezt az órát nem csak a táncos múlttal rendelkezők fogják élvezni,hanem akik izomláz nélkül is szeretnének alakot formálni,vagy térd-gerinc problémával rendelkeznek.

SPINNING

A Spinning egy magas intenzitású, teremben, zenére végzett kerékpáros edzésformát takar. Egyszerre fejleszti az állóképességet, az erőnlétet és a mentális képességet. Nagyszerű kardió edzés, melynek során akár 700-800 kalóriát is elégethetsz. A Spinninig program kivételessége abban rejlik, hogy gyökerei az országúti kerékpározásból erednek, ezért az órán csak olyan mozgásformákat hajtunk végre a kerékpárokon, melyeket a szabadban tekerve is megcsinálnánk. Ezt az edzésformát képzettségtől, edzettségi szinttől függetlenül, bárki végezheti, aki érez magában egy kis kitartást, eltökéltséget, és az unalmas, monoton otthoni edzések helyett szívesen belevágna egy csoportos és szórakoztató mozgásba. "Legyen ez a Te tekerésed!" :)

Step-Kondi

Egy dinamikus zenére végzett step és kondicionáló óra ötvözete. Az órát egyszerű lépéssorokból építjük fel, a fokozatosság elvét követve. Bárki számára ajánlott intenzív edzésforma. Ha úgy érzed,erő-állóképességeden, testtartásodon javítani szeretnél, kirobbanó formát,feszes és arányos alakra vágysz, próbáld ki ezt az edzés formát. A változatos és sokoldalú terhelés együttesen megdolgoztatja a mély és felületes izmainkat is, ami nem csak egy esztétikus külsőt, hanem szép testtartást is ad.

Stretching

Egy Body & Mind óra típus. Statikus és dinamikus nyújtásra épül fel, amit SMR hengerrel, jóga pózokkal és gyógytorna elemekkel kombinálunk. Lazítás, stressz oldás, relaxáció…, kellemes zenére. Egy fokozatosan felépített ráhangolódás, ízületmobilizálás, izomtrenírozás után, alaposan lenyújtjuk a rövidülésre hajlamos izmainkat, nagy hangsúlyt fektetve a medence körüli izmainkra, a gerinc kis ízületeinek kimozgatására, nyújtására is. Miért is jó nyújtani:  megőrizzük és fejlesztjük rugalmasságunkat  helyre állítjuk a fiziológiás mozgáshatárainkat  növeljük mozgásterjedelmünket  mozgásfunkciók helyreállítása  lágy részek anyagcseréjének javítása, ami segíti a fogyást is!  izomerő növelés  izom és ín sérülések megelőzése és rehabilitálása, műtétek utáni disbalanceok rendezése  fájdalomcsökkentés  regeneráció  csont sűrűség növelése... Miért használj SMR hengert: -edzés előtt, bemelegítésnél -edzés után, levezetésnél -ha rendszeresen sportolsz és elhanyagolod a nyújtást -önkorrekciós terápia, rehabilitáció alatt (szigorúan, csak rehabilitációs szakember által engedélyezett gyakorlatok, technikák alkalmazása!) -ha futó, bringás vagy -cross edzésekre jársz -ha kondizol, más erőnléti edzésekre jársz… -ha tónusos, görcsös izmokkal rendelkezel, ami meggátol a mozgásodban. Rendszeresen sportolók számára elengedhetetlen a rendszeres nyújtás! Nemtől, kortól, edzettségi szinttől független, bárki számára ajánlott lazító, önkorrekciós óratípus.

TRX

A funkcionális tréning egyik legnépszerűbb eszköze a TRX. A funkcionális tréning előnye, hogy középpontba helyezi az ágyéki gerincszakasz körül lévő izmok fejlesztését, mely izomcsoport a testünk erőközpontja és gerincünk stabilizálásában is alapvető fontosságú. Bármilyen fittségi szinten, bárhol, bármilyen cél elérése érdekében alkalmazhatjuk a TRX-et. A TRX-es edzésnél a saját testünket használjuk ellenállásként és az intenzitást is mi magunk határozzuk meg. Fejleszti az állóképességet és a stabilitást. Csevegés vége Írj be üzenetet...

Zsírégető

Közepes intenzitáson végzett,koreográfia nélküli csoportos óra.Teljes testet átmozgató edzésforma,ahol a pulzust egyenletesen a zsírégető tartományban(135-140) tartjuk.Fokozott hangsúlyt fektetve a kritikus testrészekre(has,láb,popsi)és a fokozatosság elvét követve.Az óra első részében lineáris, egymásba kapcsolódó lépés kombinációk és variációkat alkalmazok,a második részén talajgyakorlatokkal egészítem ki.

Videók