3D Jóga

„Yogas chitta vritti nirodha.”(Patanjali) ( A jóga az elme folyamatainak megállítása). Egy energikus lány vagyok, szeretem az erőt ami magával ragad. Szeretem, ha látványosan és eredményesen fejlődünk a vendégeimmel együtt. Mindig mindent tudatosan építek fel és ezért is választottam a 3D Jógát (dinamikus jógát) a body & mind edzéstípusok közül. Talán ez az ami a legközelebb áll hozzám, mint preventív gerinctréner, funkcionális és személyi edző. Megtapasztaltam a jóga jótékony hatásait, amiért a szervezetem hálás.A klasszikus jógához képest az ászanák fizikai részét alkalmazzom. Elsősorban azoknak ajánlom,akik a klasszikus hatha jógához képest élénkebb,kihívást jelentő,tudatosan felépített maximálisan preventív jógagyakorláson szeretnének részt venni, amit a gyógytorna és pilates elemeivel ötvözök. Teljes mértékben a nyugati ember életmódjához(civilizációs ártalmakhoz) igazítom az órát,ezért kifejezetten adottságainkhoz alkalmazkodva gyakoroljuk az ászanákat. Nagy hangsúlyt fektetünk a gerinc és ízület védelemre. Egy flow óra,amit lágy zenékre végzünk. Bárki számára ajánlott,aki tudatosabban szeretne sportolni. Keress és fordulj hozzám bizalommal! Zsófi.

Alakformáló

Egyszerűen követhető,egymásba kapcsolódó lépések kombinációi és variációiból épül fel az óra, a fokozatosság elvét követve. Egy alapos bemelegítés után egyszerű aerobikos lépésekből kiindulva, fokozatosan növeljük a terhelést, amit saját testsúlyos, funkcionális gyakorlatokkal,eszközök segítségével végzünk. Egy vidám és változatos órán vehetsz részt,ahol fokozzuk az anyagcserét,így rövid idő alatt látványos eredményeket érünk el.Alaposan megdolgoztatunk minden egyes izomcsoportot lépésről lépésre,miközben a core izmaink is erősödnek. Bárki számára ajánlott, könnyedén követhető, ízület kímélő edzésforma! Kellemes,slágerzenékre tornázunk,ami közérzetünk javítására is jó hatással van. Minden nőnek szüksége van arra, hogy erős legyen,de közben megőrizze nőiességét...

Cardio step

Egyszerűen követhető, dinamikus, egymásba kapcsolódó lépések kombinációi és variációiból felépített csoportos edzésforma, a fokozatosság elveit követve. Egy alapos bemelegítést követően, aerobikos alaplépéseket kombinálunk eszközökkel, step padon,30-40 percig, ezt követően, talaj gyakorlatokkal erősítünk, amit saját testsúlyos, törzserősítő gyakorlatokkal ötvözök. Fontos az ízület és gerincvédelem, ezért fokozott figyelmet fordítok a gyakorlatok szabályos betanítására. Bárki számára ajánlott, közepes intenzitású edzésforma, ami szebb tartást, rugalmas és definiált izomzatot formál. A legjobb slágerzenék, az erő és jó hangulat garantált.

Full-kondi

Alap edzettséget igénylő edzés, ahol kézi súlyzóval dolgozunk elsősorban. Nagy hangsúlyt fektetünk a láb és fenék erősítésére. A súlyzó mellett saját testsúlyos és más eszközök használatával is erősítünk. Az óra egyszerűen felépített, így bármikor csatlakozhatsz hozzánk.

Funkcionális edzés

Miért próbáld ki a funkcionális edzést? A funkcionális edzés lényege, hogy a testet egészként kezeli. Nem külön izomcsoportokra fókuszál, hanem összetettebb gyakorlatokkal egyszerre mindig több izomcsoportot dolgoztat meg. A mindennapi élet során előforduló mozgások adják az alapot a gyakorlatokhoz, tehát guggolások, emelések, húzó és toló mozgások variációi képezik az edzés alapját. Ahhoz, hogy ezeket az összetettebb gyakorlatokat végre tudjuk hajtani, mindig stabilizálni kell a kiinduló testhelyzetünket a tartó izomzat segítségével. Ezért a funkcionális edzés igen hasznos „mellékhatásaként” erősödnek a hasizmok, mély hátizmok is. A hagyományos alakformáló, erősítő edzésekkel ellentétben a funkcionális edzés komolyan igénybe veszi keringési rendszert is, így állóképességünkre is hatással van. Mivel az edzés összetett, szépen formálja az egész testet, és kondíciónkra is jó hatással lesz! A funkcionális tréning gyűjtőfogalom, többféle óratípus létezik Igen hatékonyan dolgozhatunk eszközök nélkül is, csak a saját testünket használva. Egyre több eszköz kerül azonban forgalomba, melyekkel az ilyen típusú órák színesíthetők, hatékonyságuk még jobban növelhető. Legismertebb közülük talán a TRX vagy Bodyrope, amely egy felfüggesztéses tréning. Instabilitásának köszönhetően kemény munkát követel a törzsizmoktól minden gyakorlat közben. A funkcionális edzések kedvelt eszközei a különböző fajta homokzsákok is, melyek lényegesen más terhelést jelentenek, mint a hagyományos súlyzók. A funkcionális tréning típusú órákon koordináció- és gyorsaság fejlesztés is zajlik, hiszen ezen képességek fejlesztése is elengedhetetlen ahhoz, hogy testünket összehangoltan, hatékonyan tudjuk mozgatni. Kinek ajánlott a funkcionális edzés? A funkcionális edzésben éppen az a jó, hogy bárkinek ajánlott, hiszen sokoldalúan fejleszt, sokféle eszközt használ. Kezdőknek remek lehetőség arra, hogy megfelelő kondíciót szerezzenek, és megerősítsék törzsizmaikat. Sportolóknak jó kiegészítés, hiszen adott sportágak egyoldalú terhelést rónak szervezetünkre, így a funkcionális edzésben az esetlegesen lemaradt testrészek, képességek is fejleszthetőek. És végül, de nem utolsó sorban ne felejtkezzünk meg arról sem, hogy a funkcionális eszközöket a rehabilitációban is használják, nagyon jó eredményeket lehet velük elérni sérülések utáni gyógytornában, de a mindennapi élet okozta gerincproblémák megoldásában is!

Kímélő torna

Egyszerű alakformáló edzés, ahol alaposan átmozgatunk minden fő izomcsoportot. Alacsony intenzitású mozgásforma ,ezért elsősorban kezdők, újrakezdők és idősebb korcsoport számára ajánlott edzés.

Kondi

Bárki számára ajánlott, koreográfia nélküli, teljes testet átmozgató erősítő edzésforma.Fokozott hangsúlyt fektetve a kritikus izomcsoportokra.Erősít és kondicionál, amit súlyzók, eszközök és saját testsúlyos gyakorlatokkal végzünk.

Köredzés

Célja: Légző-keringési rendszer fejlesztése, nagyobb izomcsoportok megmozgatása, szálkásítás, fittség növelése. Köredzésnél többféle gyakorlatot végzel egymás után meghatározott ideig pihenő nélkül. Az intenzitás növelése érdekében 1-1 sorozat lehet aerob jellegű gyakorlat, akár magas intenzitású is. Az edzés végezhető saját testsúllyal, de érdekesebbé tehető edzőtermi eszközök használatával, mint például bosu, medicin labda, step pad, trx

Nia

ÖRÖM, SZÉPSÉG, ÖNKIFEJEZÉS, SZABADSÁG A Nia egy tánc- és mozgásrendszer, amely 9 fajta mozgásformát egyesít. Harcművészetet, táncművészetet és gyógyító technikákat. Harcművészeti elemek: Thai Chi – egy lassú tánc; Tae Kwon Do - robbanás, életöröm Aikido – mozgás harmóniája Táncművészeti elemek: Dzsezz tánc – vidámság, önkifejezés; Modern tánc – formák a térben; Duncan tánc – szabadszellemű őszinte mozgás Gyógyító technikák: Feldenkrais módszer – a mozgás tudatos érzékelésére épül Alexander technika – figyelem összpontosítása; Jóga – kiegyensúlyozottság A Nia segítségével fitté, energikussá válhatunk, úgy, hogy a felszabadult mozgás örömét éljük át. Változatos zenék, különböző energiájú mozdulatok váltakozása teljes kikapcsolódást nyújtanak, a ráhangolódástól az intenzív mozgáson át a relaxációig. A Nia bármely edzettségi állapotban, korban és testalkattal elkezdhető. Gyakorlásához semmilyen előképzettség nem szükséges. A rendszeres Nia eredménye: - Súlyproblémák leküzdésében segít - Alakformáló - Jó hatással van a szív- és érrendszerre - Egyfajta testudatosságra tanít - Hozzásegít a testi- szellemi és lelkiegyensúly megteremtéséhez - Jótékony hatásait a mindennapi életben is megmutatja, mivel nő a koncentráció készség és a felszabadultság érzése Tánc és mozgás szabadon, nem kell tudni csak csinálni!

Pilates

Kellemes lágy hangulatú zene megy az óra alatt végig. Itt inkább a mélyizmokon van a hangsúly Különös tekintettel a törzs izmaira:has,hát,csípő Menete: Pár perces ráhangolódás-légzés,tartás beállítás, Majd bemelegítő gyakorlatok, Fő erősítő gyakorlatok,nyújtással közben és a végén is. Itt mindig több izomcsoport vesz részt 1-1 gyakorlat során. Nincs nagy ismétlés szám,csak precíz,pontos kivitel Ezt az órát nem csak a táncos múlttal rendelkezők fogják élvezni,hanem akik izomláz nélkül is szeretnének alakot formálni,vagy térd-gerinc problémával rendelkeznek.

SPINNING

A Spinning egy magas intenzitású, teremben, zenére végzett kerékpáros edzésformát takar. Egyszerre fejleszti az állóképességet, az erőnlétet és a mentális képességet. Nagyszerű kardió edzés, melynek során akár 700-800 kalóriát is elégethetsz. A Spinninig program kivételessége abban rejlik, hogy gyökerei az országúti kerékpározásból erednek, ezért az órán csak olyan mozgásformákat hajtunk végre a kerékpárokon, melyeket a szabadban tekerve is megcsinálnánk. Ezt az edzésformát képzettségtől, edzettségi szinttől függetlenül, bárki végezheti, aki érez magában egy kis kitartást, eltökéltséget, és az unalmas, monoton otthoni edzések helyett szívesen belevágna egy csoportos és szórakoztató mozgásba. "Legyen ez a Te tekerésed!" :)

SpinRacing

Hogy mi is a SpinRacing és miben különbözik a Spinningtől, azt a cikk elolvasásával megtudhatjátok: Mindkét óratípus alapvetően zenére végzett, magas intenzitású kerékpáros aerob edzés, mely speciális erre kifejlesztett lendkerekes Spinnerekkel történik. A különbség abban áll, hogy míg a Spinning órán a felsőtest nem dolgozik, addig a SpinRacingnél tekerés közben karhajlításokat is végzünk, és statikus elemeket is beépítünk. Ezeken az órákon különösen nagy hangsúly kerül a zenére, hiszen az ütemszám változtatásával az intenzitás mértéke is változtatható, ezzel modellezünk hegy-, sík-, és lejtőmenetet, így változatossá tudjuk tenni a tekerést. Mivel az edzés során a testünk izomzatának jelentős része dolgozik, ezért kevés olyan edzésforma létezik, ami több energiát igényel. Az órák különböző blokkokból épülnek fel: állóképesség fejlesztő, zsírégető, erőnövelő, és gyorsaságfejlesztő. kiegészítve koordinációs gyakorlatokkal. Ezeket rendezi koreográfiába a Spinracing edző. Összegezve a SpinRacing kiváló, változatos edzésforma, ajánljuk, ha állóképességet akarsz fejleszteni vagy zsírt akarsz égetni. 1 órával kb. 600 kalóriát égetünk el. Ne feledd azonban az óra elején a Spinner helyes beállításához az edző segítségét kérni, mert a helyes beállítás elengedhetetlen a helyes technika elsajátításához, és az ízületeid sem lesznek hálátlanok az óra végén. 

Step-Kondi

Egy dinamikus zenére végzett step és kondicionáló óra ötvözete. Az órát egyszerű lépéssorokból építjük fel, a fokozatosság elvét követve. Bárki számára ajánlott intenzív edzésforma. Ha úgy érzed,erő-állóképességeden, testtartásodon javítani szeretnél, kirobbanó formát,feszes és arányos alakra vágysz, próbáld ki ezt az edzés formát. A változatos és sokoldalú terhelés együttesen megdolgoztatja a mély és felületes izmainkat is, ami nem csak egy esztétikus külsőt, hanem szép testtartást is ad.

Stretching

Egy Body & Mind óra típus. Statikus és dinamikus nyújtásra épül fel, amit SMR hengerrel, jóga pózokkal és gyógytorna elemekkel kombinálunk. Lazítás, stressz oldás, relaxáció…, kellemes zenére. Egy fokozatosan felépített ráhangolódás, ízületmobilizálás, izomtrenírozás után, alaposan lenyújtjuk a rövidülésre hajlamos izmainkat, nagy hangsúlyt fektetve a medence körüli izmainkra, a gerinc kis ízületeinek kimozgatására, nyújtására is. Miért is jó nyújtani:  megőrizzük és fejlesztjük rugalmasságunkat  helyre állítjuk a fiziológiás mozgáshatárainkat  növeljük mozgásterjedelmünket  mozgásfunkciók helyreállítása  lágy részek anyagcseréjének javítása, ami segíti a fogyást is!  izomerő növelés  izom és ín sérülések megelőzése és rehabilitálása, műtétek utáni disbalanceok rendezése  fájdalomcsökkentés  regeneráció  csont sűrűség növelése... Miért használj SMR hengert: -edzés előtt, bemelegítésnél -edzés után, levezetésnél -ha rendszeresen sportolsz és elhanyagolod a nyújtást -önkorrekciós terápia, rehabilitáció alatt (szigorúan, csak rehabilitációs szakember által engedélyezett gyakorlatok, technikák alkalmazása!) -ha futó, bringás vagy -cross edzésekre jársz -ha kondizol, más erőnléti edzésekre jársz… -ha tónusos, görcsös izmokkal rendelkezel, ami meggátol a mozgásodban. Rendszeresen sportolók számára elengedhetetlen a rendszeres nyújtás! Nemtől, kortól, edzettségi szinttől független, bárki számára ajánlott lazító, önkorrekciós óratípus.

TRX

A funkcionális tréning egyik legnépszerűbb eszköze a TRX. A funkcionális tréning előnye, hogy középpontba helyezi az ágyéki gerincszakasz körül lévő izmok fejlesztését, mely izomcsoport a testünk erőközpontja és gerincünk stabilizálásában is alapvető fontosságú. Bármilyen fittségi szinten, bárhol, bármilyen cél elérése érdekében alkalmazhatjuk a TRX-et. A TRX-es edzésnél a saját testünket használjuk ellenállásként és az intenzitást is mi magunk határozzuk meg. Fejleszti az állóképességet és a stabilitást.

Trx junior

Trx junior: kifejezetten iskolás gyerekek részére összeállított edzés csoportos óra keretein belül.

Trx strong

Trx strong: a leghatékonyabb fitness eszköz kiegészítve kettlebell, tárcsa, súlyzó használatával, mindezt csoportos óra keretein belül. Kifejezetten ajánlott: futóknak, terepfutóknak, spartan illetve akadályfutóknak, labdajátékosoknak, küzdősportolóknak.

Zsírégető

Közepes intenzitáson végzett,koreográfia nélküli csoportos óra.Teljes testet átmozgató edzésforma,ahol a pulzust egyenletesen a zsírégető tartományban(135-140) tartjuk.Fokozott hangsúlyt fektetve a kritikus testrészekre(has,láb,popsi)és a fokozatosság elvét követve.Az óra első részében lineáris, egymásba kapcsolódó lépés kombinációk és variációkat alkalmazok,a második részén talajgyakorlatokkal egészítem ki.

Videók